Feng Shui

Wonen

Je huis en je leefomgeving zijn van invloed op jou en de mensen om je heen. Zijn 1 of meerdere van de onderstaande vragen bij jou ook aan de orde, dan kan Feng Shui je hulp bieden.

• Voel je je onrustig in je huis?
• Krijg je de boel maar niet op orde of naar je zin?
• Slaap je onrustig?
• Heb je geen zin om te koken?
• Wens je een goede relatie met jezelf of je partner/kind?
• Heb je gezondheidsproblemen?
• Zijn er familieproblemen?

Wat is Feng Shui wonen
Feng Shui wonen

Dit is zomaar een greep uit de vragen die in een mensenleven kunnen spelen en waarbij Feng Shui jou en je huisgenoten kan ondersteunen.

Feng Shui

Een Chinese filosofie, gaat over de relatie tussen de mens en zijn omgeving. Hoe de omgeving waarin wij wonen en werken van invloed kan zijn op ons lichamelijk, emotionele en spirituele welzijn. Op de ene plek voel je je anders dan op de andere plek. De kleuren van de muren, de hoeveelheid licht, stoelen, schilderijen en planten; elk aspect beïnvloedt onze ervaring.

Overal om ons heen bevindt zich Chi, energie, ook in jouw huis. Feng Shui bestudeert de beweging van energie en de manier waarop deze bewegingspatronen elk aspect van ons leven beïnvloeden.

Eigenlijk is je huis een spiegel die laat zien wie je bent. Verander je iets in je huis dan verander je iets in jezelf! Dat was wel een eyeopener voor mij! Wat Feng Shui brengt is, balans en harmonie in je huis. Dit beïnvloedt je persoonlijke leven positief door het verhogen van de omgevingsenergie en daarmee je levensenergie, de Chi. Dit komt bijvoorbeeld weer ten goede aan je gezondheid, geluk, kansen, relaties, bezit en rust.

Wij als mens, kunnen dit in deze drukke tijden, waar de verbintenis met de natuur weggedrukt is, goed gebruiken. Een huis waar je kracht en rust vindt, waar je jezelf kunt zijn, jezelf kunt ontwikkelen en inspireren en dat helend voor je werkt.

Om inzichtelijk te krijgen wat er momenteel in je leven speelt en hoe je huis energetisch kunt versterken zijn er een aantal Feng Shui-tools. De cyclus van de vijf elementen: water, hout, vuur, aarde en metaal is daar een van. Zowel de negen levensgebieden; carrière, kennis, familie, weelde, roem, relatie, kinderen, behulpzame vrienden en het centrum van je huis als alle materialen en meubels worden vertaald naar de vijf elementen. De vraag is of ze voedend of controlerend zijn in je huis. Dan is er ook nog de zogenaamde Bagua, die wordt gebruikt om over de plattegrond van je woning te leggen. Deze kaart bestaat uit negen delen, de levensgebieden, en geeft aan hoe energie beweegt in een bepaalde ruimte.

Tijdens een consult bij jou thuis of een workshop wordt er een analyse van jouw woning gemaakt. Met de juiste intentie zijn de gebieden in je woning waar disharmonie heerst vaak eenvoudig op te lossen. Denk daarbij aan het neerleggen van een paar gekleurde kussentjes of een mooi plaid, het verven van een wand, meubels of schilderijen verplaatsen. Aan de hand van de analyse kun je dit intuïtief doen en je eigen smaak volgen.

Waar te veel Yin is wordt Yang toegevoegd en andersom. Yin en Yang zijn twee tegengestelde energievormen waaruit de Chi (Ki) ontstaat, een onzichtbare energie. Zonder deze energie zou er helemaal geen leven mogelijk zijn. Als Yin en Yang in evenwicht zijn volgt er harmonie en balans. Een mooi voorbeeld is de schemering en het gevoel dat dit vaak oproept. Dat gevoel, proberen wij met Feng Shui-tools in je huis te creëren! Fijn hoor, goede stroming in je woning!

Belangrijkste binnen de Feng Shui zijn natuurlijk de bewoners van een woning of mensen die gebruik maken van een ruimte. Daarom werken we met Nine Star Ki, een Chinese astrologie die ons nog meer inzicht geeft in de relatie mens en zijn omgeving.

Met behulp van Feng Shui is aan te geven wat er in je leven speelt, hoe je nieuwe mogelijkheden kunt creëren zodat je jezelf in harmonie en balans voelt thuis en in je levensomgeving.

 

Regenboogkristallen

Feng Sui is een Chinese filosofie dat gaat over mens en zijn omgeving. Hoe kan je o.a. de levensenergie in een ruimte verhogen? Dat kan middels een mooi regenboogkristal! Zij stralen en fonkelen met name voor een raam op het zuiden of wensten. Zij breken het zonlicht in prachtige regenboogkleuren, brengen licht, leven en vreugde in huis en zijn hartopeners. Wist je ook dat ze zonder zonlicht actief zijn? De kralen kunnen variëren het is immers vanuit het hart gemaakt.

Regenboogkristallen kopen? neem gerust contact met mij op. En volg mij op Instagram, regenboogkristallen, daar vind je de nieuwste items. Ook via Instagram kan je mij volgen en berichten.